2017. január 24., kedd

Tésztasalátám

"Úgy galoppozunk az életen keresztül, mint a cirkuszi mutatványosok, akik két egymás mellett száguldozó lovon egyensúlyoznak - egyik lábunk a "sorsnak"  nevezett lovon pihen, míg a másik a "szabad akarat" lován. A kérdés, amit naponta fel kell tenned magadnak, "melyik melyik?" Melyik az a ló, amelyik miatt nem kéne aggódnom, hiszen nem én irányítom, és melyik az, amelyiket minden erőfeszítésemet bevetve kell kormányoznom?"

Ízek, imák, szerelmek

Hozzávalók:
500 g penne megfőzve sós, olívaolajon vízben
4 csirkecomb kifilézve, kisebb darabokra vágva, és csirkefűszersóval megsütve serpenyőben, apróra vágott vörös-ill fokhagymával
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
brokkoli párolva
sárgarépa julienre vágva és blansírozva (forró vízben pár percig főzöm, majd jéghideg vízbe teszem)
pirított hagyma
szójaszósz, 
tökmagolaj
só, 

Elsőként a zöldségeket készítem el, a brokkolit párolom, a répát blansírozom. Egy nagy wokban kisütöm a húst, és mellette kifőzöm a tésztát.
Amikor kész a hús, beleteszem a zöldségeket, és ráborítom a tésztát. Jó alaposan elkeverem, miközben bőven meglocsolom szójaszósszal, a végén egy evőkanál tökmagolajat is keverek bele.
A tetejét megszórom pirított hagymával. Langyosan tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése