2016. június 19., vasárnap

Pikáns cseresznyeleves

Szedtünk (főleg apa) a barátnőmnél cserkót, egy egész teli vödörrel, így lehetett kísérletezni az ízekkel. :) Nem bántam meg.

Hozzávalók: 
2 marék cseresznye kimagozva
1 nagy doboz jogobella meggyes joghurt
1/2 l tej
2 evőkanál méz
1/2 teáskanál őrölt kardamon
1 teáskanál őrölt gyömbér

Miután a mosolygós, ropogós cseresznyéket kimagoztam, már csak össze kell állítani a levest, és előhűteni.
A magozott cseresznyét egy nagy tálba szedem. Rászórom a fűszereket, meglocsolom mézzel, jól elkeverem. Ráöntöm a joghurtot, és a tejet, ismét keverem, kóstolóm, ha kell, még fűszerezem, és tálalom, vagy kanalazom, vagy hűtöm még egy kicsit. :) Én még megszórtam a tetejét egy kis fahéjjal, mert az kell! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése