2015. november 30., hétfő

Tejszínes csirke amarantos rizzsel

Keresem a blogon, és látom, hogy még nem tettem fel, de miért? Ki tudhatja. Akkor most pótolom.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
kevés olaj
sült csirke, vagy más fűszerkeverék (nálam most kentucky csirke)
1/2 l főzőtejszín
1-2 evőkanál kukoricakeményítő
1 tömlős sajt (natúr)
borsikafű

kukorica
2 bögre rizs
1 evőkanál amarant
borsó
só, vega-mix (tartósítószer, és sómentes vegeta)
szárított zellerlevél

A csirkemellet felkockázom, és befűszerezem. Kevés olajon elkezdem pirítani. Amikor levet ereszt, hozzáadom a kukoricát, és még egy kevés vizet. Amikor megpuhult és a víz is elpárolog, öntöm hozzá a tejszínt, összerottyantom, majd belenyomom a sajtot, és a végén jó adagnyi borsikafűvet.

A rizst és az amarantot kevés olajon lepirítom, felöntöm dupla mennyiségű vizzel, beleteszem a borsót, fűszerezem, majd forrás után, fedő alatt, a legalacsonyabb hőfokon készre párolom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése