2015. június 17., szerda

Epres bögrés


Hozzávalók: (26 cm-es tortaformában készült 1,5 dl bögrével)

1,5 bögre cukor
2 tojás
3 bögre liszt
1/2 csg sütőpor
1 csg vanilin cukor
csipet só
1/2 bögre étolaj
1,5 bögre tej
1 citrom reszelt héja, esetleg egy kis leve is
sok eper a tetejére

Ha megsült:
olvasztott vaj a tetejére
porcukor

Recept: Innét

Robotgéppel habosra keverem a tojásokat a cukrokkal. Hozzáadom a sót, olajat, reszelt citromhéjat és folyamatosan adagolom hozzá felváltva a lisztet (sütőport előtte gondosan belekeverem) és a tejet. Ha simára kevertem a tésztát, tortaformába öntöm (lehet belevágni sütőpapírt, ki hogy szereti), és a tetejére félbevágott epreket szórok. 190 fokon sütöm kb. 35 percig. Amikor kész, még melegen az olvasztott vajjal átkenem és addig porcukrozom, míg megmarad a tetején. Szaftos lesz az epertől, a tetején a vaj+cukor képez egy finom kérget, ééés ellenállhatatlanul puha alul a tészta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése