2013. szeptember 26., csütörtök

Csokoládés zabpehelykeksz

"Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad - egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod."

Anthony Robbins

Vettem zabpelyhet, mert azt gondoltam, hogy nincs otthon, de volt, csak egy másik dobozban elrejtve.
Gondoltam készítek kekszet, de a receptembe méz kell, és az csak gyömbéres van most itthon. Így aztán kerestem másikat. Itt találtam. Csak annyit változtattam rajta, hogy a zabpelyhet nem pirítottam, és a diót kihagytam belőle.

Hozzávalók 20-25 darabhoz:                                                                                             
5 dkg + 2,5 dkg zabpehely
7,5 dkg búzaliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál holland kakópor
pár csokilencse
10 dkg vaj
10 dkg nádcukor
1 tojás

Az 5 dkg zabpelyhet késes aprítóban finomra darálom. A száraz hozzzávalókat összekeverem az egyik tálban, úgymint: zabpehely őrlemény, liszt, kakaó, szódabikarbóna, csokilencse darabokra tördelve. A másik tálban a vajat, a tojást és a cukrot habosra keverem, majd a két tál tartalmát összeöntöm és fakanállal elkeverem, úgy, hogy a maradék zabpelyhet is hozzáadom.
Kivajazott tepsibe rakom a gömbökké formázott tésztát, majd mindegyiket lelapítom. Én a 8-as fokozaton sütöttem kb. negyed órát. Akinek jó sütője van, kisebb fokozaton kevesebb idő is elég.
Nagyon csokis, nagyon fogyós. :


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése