2013. április 21., vasárnap

A napfény íze

Ez nálam a lemon curd.
Magam készült,végre! A habos sárga szín olyan változatát sikerült kikevernem és annyira intenzív ízhatású ez az angol citromkrém, hogy az jutott eszembe, ha tündér lennék és felrepülhetnék a naphoz, hogy kortyoljak egyet a melegéből pontosan ilyen lenne az íze. :)


Ha szeretnél egy ilyen üvegcsével a kamrába, nosza, ne habozz, állj neki: 
Szükséged lesz a következőkre:
-3 citrom héja és a levéből 80 ml
-150 g kristálycukor
-3 tojás
-50 g vaj
A 3 citrom héját reszeld le (1 evőkanálnyi kell), és a levéből facsarj ki 80 ml-nyit.
Egy fém tálban keverd el kézi habverővel a 3 tojást (a fehérjét is), és a 150g cukrot. Add hozzá a citromlevet és kavarj rajta még egyet. Tégy fel vizet egy akkora lábosba aminek a tetejére rá tudod tenni a fémtálat, és folyamatos keverés mellett alacsony lángon a gőz fölött főzd össze lágy tejföl sűrűségűre. (kb. 10 perc alatt megvagy)
Ezután vedd le a tűzről, zárd el a gázt, és add hozzá a vajat és a citrom héját. Addig keverd, míg a vaj elolvad, és töltsd bele a kis üvegedbe, vagy töltsd palacsintába, kend kalácsra, piskótára, gofrira.
Tedd gyümölcslevesbe, készíts belőle fagyit, vagy ami tetszik. Élvezd az ízét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése