2013. március 12., kedd

Kolbászos penne

Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt az ételt, azt mondanám: férfias.

Mindenképpen házi, száraz kolbászt válasszunk hozzá, úgy az igazi.
Egy kevés olajon dinszteljük meg egy nagy fej vöröshagymát, amit csak úgy elnagyolva, cikkekre szeletelünk előtte. Erre jön a karikára vágott kolbász, piruljon egy kicsit, és hagyjuk a fincsi paprikás csípős zsírt kiolvadni belőle. Ezt öntjük nyakon ízesített paradicsomlével (az enyémben most a paradicsomon kívül hagyma, olívabogyó, zeller, és chili volt). A Penne tésztát kifőzzük sós kissé olajos vízben és elkeverjük a szósszal, majd petrezselyemmel tálaljuk. Annyira karakteres ízvilágú, nem igényel egyebet, még sajtot sem, legalábbis szerintem, pedig én nagy sajt rajongó vagyok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése