2013. február 18., hétfő

Somogyi krumplifőzelék

Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
pici olaj
1 tv paprika (ez most kimaradt, majd legközelebb)
1 paradicsom (nekem volt pár mini darab lefagyasztva)
krumpli 
tejföl, liszt a habaráshoz
babérlevél, só, bors

Kevés olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a megpucolt és kockára vágott burgonyát, felengedem vízzel, ebbe jön a paprika, paradicsom, majd ízlés szerint a fűszerek.
Ha megfőtt a krumpli, behabarom. Ha nem lesz elég főzelék-állagú, még botmixerrel sűríthetünk rajta. Annyira nem vagyok oda érte, ezért ritkán készül, csak hát a változatosság jegyében előkerül.
Végül is egyszer meg lehet enni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése