2013. január 23., szerda

Zabpehely keksz

A receptet Itt találtam és a nevén kívül semmit sem változtattam rajta.

Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg zabpehely
15 dkg cukor -na jó ebből kicsit kevesebbet tettem
5 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg vaj
3 evőkanál méz
2 evőkanál forró víz
1 teáskanál szódabikarbóna

A lisztet, zabpelyhet, cukrot, kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük. A vajat egy magasabb lábosban felteszem a tűzre és megolvasztom miközben rácsorgatom a mézet. Aztán egy kis tálkában a forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát. Ezt a keveréket a vajhoz teszem és hagyom egy kicsit felhabosodni. Majd az egészet a száraz hozzávalókhoz öntöm és jó alaposan összekeverem.
Egy nagy tepsit kivajazok és a masszából golyókat formázok, amit a tepsiben ellapítok. Kb. fél órát sütöttem, alacsonyabb fokozaton. A lényeg, hogy szép piros legyen. Amikor kiveszem a sütőből még puha a keksz, de hagyom a tepsiben kihűlni, így ropogóssá válik.

2 megjegyzés: