2012. szeptember 10., hétfő

Túrós csillagok és szívek

"Az egész világon csak igen kevesen voltak, akik a hétköznap kicsiny és közönséges mitológiáját megértették, és tudták, hogy mit jelent reggel felkelni, mosdani, reggelit készíteni, dolgozni, sietni, bosszankodni, sértődni - szürkén, gépiesen, átlagosan, megdöbbentően józanul és hazugság nélkül, és minden pátoszt kizárva. Csak egészen kevesen voltak, akik tudták, hogy ami egy napon az utcán, otthon, a boltban, a műhelyben történik, nem egyéb, mint ami századok alatt az egész világegyetemben történik. Ahhoz, hogy az ember a hétköznap isteni közönségességét és józan mitológiáját észrevegye, fáradhatatlannak kell lennie, nem szabad elfásulnia, s egy pillanatra sem szabad unatkoznia; nem szabad kieresztenie kezéből az időt. Mindig van ok részvétre, csodálatra, segítségre, nevetésre. A hétköznap mitológiájának erénye az éberség."

Hamvas Béla

Csak egy gyors sütirecept, hogy ne felejtsetek el. Mostanában hímzek, ha kész lesz megmutatom.
Neten találtam a receptet, sajna nem tudom már merre. Fincsi vendégváró.


Hozzávalók:

25 dkg túró   -  25 dkg vaj  -  25 dkg liszt  -   2 tojás

8 dkg porcukor  -  1 dkg őrölt fahéj

3 dkg barnacukor a hempergetéshez

A túrót a vajjal és a liszttel összegyúrom, közben hozzáadom a 2 tojást, és a fahéjjal elkevert porcukrot. Fél órát hagyom pihenni, kinyújtom és formákkal kiszaggatom. Miközben belepakoltam a tepsibe még a tetejüket belemártottam a barnacukorba. Közepes hőmérsékletten megsütöttem. 




4 megjegyzés:

  1. Fantasztikus a süti is, az idézet is. :)

    VálaszTörlés
  2. köszönöm, hát még ha meglátod a hímzést... :)))

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsian várom, biztosan nagyon szép lesz! :)

    Angyalkás történeteidre: úgy tűnik "rezgésszintet" váltottál/tatok, mert akkor lépnek be az életünkbe az ilyen fura "véletlenek", szinkronicitások, mikor magasabb az energiaszintünk. Vagyis nyitottabbak, szeretetteljesebbek, könnyedebbek leszünk. Jó jel. :)

    VálaszTörlés
  4. Kedvesem erre azt mondaná, véletlen / szerencse = Isten álruhában. :)

    VálaszTörlés