2011. október 9., vasárnap

Sültpaprikakrémleves



Amióta lehet nálunk a piacon kapni kápia-paprikát azóta kedvencem. Édes, húsos, karakteres ízvilágú. Eddig csak a reggeli szendvics mellé ettem, épp ideje volt valahogy más ruhába bújtatni.
Hozzávalók: 
-5 db kápia paprika (pritamin paprika is lehet)
-2 db tv paprika
-1 db krumpli
-1 nagy vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1 erőleves kocka (zöldség alaplé is lehet)
-3 evőkanál tejföl
-só, bors, díszítéshez rozmaring ágacska
-kevés olívaolaj
Alufóliával kibélelek egy tepsit és a paprikákat egészben beleteszem. 200 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütöm, úgy hogy kb. 10 percenként forgatom, hogy a paprikák egyenletesen feketedjenek. :-)
Sütés után egy zacskóba száműzöm őket és kb. 20 percre meg is feledkezem róluk.
Ezután könnyen le tudom húzni a paprika héját, megszabadulok a magoktól, már amennyire lehet, végül apróra vágom a paprika vastag húsát. Ekkorra a konyhában az illatok már magukért beszélnek. Persze nagyjából nyakig paprikás lesz minden. Érdemes papírtörlővel körberakni a pultot.
Ezután gázon folytatom tovább a leves készítését. Innentől már gyerekjáték.
Olajon megpárolom a kockára vágott hagymákat, a krumplit megpucolom, szintén kockára vágom és a paprikával együtt a hagymák társaságába kerülnek. Vízzel felöntöm, és lubickolhatnak, míg meg nem főnek. Az aromaterápiás fürdőhöz sót, borsot, leveskockát teszek. A végén botmixerrel egyneműsítem, és tejföllel krémesítem, ha túl sűrű, még vízzel segíthetünk rajta. Ekkor már nincs más hátra, meg kell enni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése