2011. szeptember 13., kedd

Hagymatáska leves

"Az ember akkor él a világ rendjének megfelelően, ha ráhangolódik a világra, és úgy él benne, hogy minél jobban illeszkedhessen hozzá. 
Ha az emberek erre nem képesek, akkor legalább az erkölcs szabályozza, mint éljünk, mit szabad és mit nem. 
Ha az emberek erkölcstelenné válnak, akkor legalább kövessék az állam törvényeit. 
Ha az emberek már a törvényt sem tisztelik, akkor az ország tönkremegy."
ismeretlen helyről


Van egy régi kemény fedeles szakácskönyvem, 1981-ben adták ki a 3. kiadását, és a Nők Lapjában anno megjelent recepteket fűzték csokorba benne. 
Ebben találtam meg a hagymatáska levest, amit most medvehagymával készítettem, az eredetiben újhagymával készült. Kicsit változtattam a levesen, mert az alaplé lényegében egy rántott leves, és az elég meghatározó íz, meg a medvehagyma is erőteljes aromájú, így módosítottam.

A táskákhoz: 
1 tojás, 
annyi liszt amit felvesz, 
olívaolaj, 
medvehagyma
Az olajon megfuttatom az apróra vágott medvehagymát, sózom és félreteszem. A tojásból egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, gyúrt tésztát készítek, és hajszálvékonyra nyújtom. A hagymatöltelékből a kinyújtott tészta egyik felére - mintha barátfülét készítenék - halmokat rakok, ráhajtom a másik felét, és derelyemetszővel kis kockákra, vagy jelen esetben háromszögekre vágom úgy, hogy mindegyik tészta közepén hagymatöltelék legyen. 

A leveshez: 
víz
húsleveskocka

A levest felforralom és kifőzöm benne a táskákat.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése