2011. június 3., péntek

Flamingó spagetti

Szomszédasszonyomtól származik ez a recept, és nem kell megijedni, nem flamingó-husiból készül, csak a szósz színe hajaz nagyon rá.


Hozzávalók 4 főre: 

-alaszkai füstölt lazacfilé szeletek 100g (310 Ft/db)
-alaszkai füstölt lazacdarabok 85g (310 Ft/db)
-2,5-3 dl főzőtejszín
-egy tubus natúr sajtkrém (az eredeti receptben vajkrém szerepel, de ezzel finomabb)
-citrombors (én fehér borssal és citromhéjjal helyettesítettem)
-egy zacskó spagetti kifőzve

a lazacszeleteket apró kockákra vágom és saját olajában (növényi olajban van eltéve) egy teflon edényben megpírítom. Kiszedem az olajból és félreteszem. 



a lazacdarabok-ról leöntöm az olajat és a teflonba teszem, hozzáöntöm a tejszínt, és belenyomom a sajtot, fűszerezem (tilos sózni, mivel mindkét hal nagyon sós olajban van eltéve...), majd összerottyantom. Rózsaszínű lesz, flamingószínű :-)

A spagettit kiporciózom, leöntöm a rózsaszín lazacos öntettel, és a tetejét megszórom a korábban félretett sült apró, lazacdarabokkal (mint mikor a túrós csusza tetejét szórjuk meg pirított szalonnával).

Másnap a szósz jóban összeérik és még finomabb lesz. 

és nincs mese, meg kell enni :-)

a képek szerkesztésében D. Ádám volt a segítségemre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése