2011. május 22., vasárnap

bogyós gyümölcsleves müzlivel

" Pattogva ég a láng,
Van puha ágyunk és öreg tanyánk,
De meglódul most a láb,
Tovább hajt a kíváncsiság.
Mert halkan hív a dal,
Kérlek vigyél most magaddal!

Szikla, erdő, lomb, virág,
Rajta hát! Csak tovább!
Hegy és víz az ég alatt,
Mind itt marad, most itt marad!

Cross Borns: Kalandozások középföldén metal opera

Ezt az egyszerű gyümölcslevest bármikor bevethetjük a siker nem marad el.
Körülbelül 5 perc az elkészítése.
Hozzávalók: 
25 dkg vegyes bogyós gyümölcs fagyasztott, de lehet friss is, hiszen jön a szezonja (szeder, málna, ribizli, eper)
3 dl gyümölcsjoghurt (a gyümölccsel harmonizáló)
6 dl tej
3-4 evőkanál méz, 
ízesíthetjük fahéjjal, kevés főzőtejszínnel, citromfűvel, mentával. 

Csinálhatjuk csak málnával akkor általában erdei gyümölcsjoghurtot használok mellé, eperrel-eper joghurttal, barack-barack/egzotikus joghurttal, cseresznye-meggy joghurttal stb.

Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy magasfalú edényre (hogy ne kelljen újrafesteni a konyhát...) és egy botmixerre. A gyümölcsöket a tálba teszem, meglocsolom a mézzel, szórok rá egy kis citromfűvet, és hozzáadom a gyümölcsjoghurtot. Az egészet pépesítem, ha valaki szereti a darabokat benne, akkor a gyümölcs 1/3 részét tegye félre mixelés előtt. A végén a tejjel megfelelő állagúra hígítom. A félretett gyümölcsöket hozzáadom és hűtőben tárolom fogyasztásig. Tálalhatjuk müzlivel, kókuszreszelékkel, tejszínhabbal, vanília-fagyival, pirított mandulával, fehércsoki-lencsével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése